نماد اعتماد
در گذشته، پردازنده های کامپیوتری از اعداد برای شناسایی پردازنده و کمک به شناسایی پردازنده های سریعتر استفاده می کردند. به عنوان مثال، پردازنده اینتل 80486 (486) سریعتر از پردازنده 80386 (386) است. پس از معرفی پردازنده پنتیوم اینتل (که از نظر فنی 80586 خواهد بود)، تمام پردازنده های کامپیوتری شروع به استفاده از نام هایی مانند Athlon، Duron، Pentium و Celeron کردند.امروزه علاوه بر نامهای متفاوت پردازندههای رایانه، معماریها (۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی)، سرعتها و قابلیتهای متفاوتی نیز وجود دارد. در زیر لیستی از رایجترین انواع CPU برای رایانههای خانگی یا تجاری آورده شده است.
CPU چقدر سریع داده ها را منتقل می کند؟مانند هر دستگاهی که از سیگنال های الکتریکی استفاده می کند، داده ها بسیار نزدیک به سرعت نور هستند که 299792458 متر بر ثانیه است. اینکه یک سیگنال چقدر به سرعت نور نزدیک می شود بستگی به محیطی (فلز در سیم) دارد که از آن عبور می کند. بیشتر سیگنال های الکتریکی با سرعتی در حدود 75 تا 90 درصد سرعت نور حرکت می کنند.آیا می توان از GPU به جای CPU استفاده کرد؟نه. اگرچه GPU ها می توانند بسیاری از کارهای مشابه CPU را انجام دهند، اما فاقد توانایی انجام عملکردهای مورد نیاز برخی از سیستم عامل ها و نرم افزارها هستند.
CPU سرور E5-2695 v3، با پشتیبانی از سوکت ر، عمدتا برای سرورهای اچپی G9 استفاده میشود. این پردازنده دارای 14 هسته اصلی و 28 هسته رشته ای یا مجازی است که در حالت پایه (اولیه) حداکثر فرکانس 2.30 گیگاهرتز و در حالت توربو حداکثر فرکانس 3.30 گیگاهرتز را پشتیبانی میکند. این CPU که براساس معماری 64 Haswell طراحی شده، دارای قدرت توان مصرفی 120 وات است.