HP ProLiant DL580 Gen8
Overview
HP ProLiant DL580 Gen8
The HP ProLiant DL580 Gen8 Server is an enterprise-grade four socket (4S) x86 server offering breakthrough performance, rock-solid reliability, and compelling consolidation and manageability efficiencies. It is ideal for mission-critical enterprise, business intelligence, and database applications.
Featuring Intel® Xeon® E7-4800/8800 v2 processors, the DL580 Gen8 offers blazing fast results with enhanced processor performance, more memory slots (96 DIMMs), greater IO bandwidth (9 PCIe Gen3.0 slots), and increased storage performance (12 Gbps SAS). HP ProLiant DL580 Gen8 has security and data protection features for system resiliency that your business can depend on. With intelligent manageability through HP OneView, iLO 4, and user-inspired features, you get faster, lower cost infrastructure management.
دستگاه ذخیره ساز ۳PAR

دستگاه ذخیره ساز ۳PAR
معرفی دستگاه ذخیره ساز ۳PAR
نویسنده»مهندس علی بیزمارک
مقدمه
مشتری ها امروزه نیاز به دستگاههای ذخیره سازی دارند که بتوانند قابلیت های جدید را ارائه دهد و منابع سخت افزاری زیادی را به هدر ندهد و همچنین از لحاظ مالی قیمت مناسبی داشته باشند. به همین منظور شرکت HP دستگاه ذخیره ساز ۳PAR را به مشتریان خود پیشنهاد می دهد. این دستگاه تمامی نیازهای یک سازمان را در حوزه ذخیره سازی اطلاعات برطرف می کند و اساس طراحی آن نیز بر مبنای مجازی سازی می باشد.
تاریخچه شرکت ۳PAR
شرکت ۳PAR در سال ۱۹۹۹ در کالیفرنیا توسط ۳ کارشناس سخت افزار با نام های Jeffery Price, Ashok Singhal و Robert Rogers تاسیس شد و نام PAR برگرفته از نام این افراد می باشد. در سال ۲۰۰۱ ، Rogers این شرکت را ترک کرد ولی تغییری در نام شرکت ایجاد نشد.
اولین دستگاه ذخیره ساز در سال ۲۰۰۲ تولید شد و رقبای مهم آنها در این تکنولوژی شرکتهای EMC, IBM, و Hitachi بودند. این شرکت پیشگام و برنده در زمینه Thin Provisioning لقب گرفته است که این تکنولوژی اولین بار در سال ۲۰۰۲ تولید شد و در سال ۲۰۰۳ نیز به مشتریان ارائه شد.
در سال ۲۰۰۷ این شرکت شعبه تحقیق و توسعه خود را در ایرلند شمالی افتتاح نمود و باعث گردید در همان سال قابلیت Virtual Domain معرفی شود. این قابلیت باعث افزایش امنیت ذخیره سازی اطلاعات برای شرکت هایی باشد که Storage کرایه می دهند مهمترین استفاده آن امروزه در Clouding می باشد.
در واقع این قابلیت باعث می شود دستگاه ذخیره ساز به فضاهای جدا از هم تبدیل شود و به مانند این است که چندین دستگاه ذخیره ساز کاملا جدا از هم داشته باشیم.
یکسال بعد این شرکت شعبه کشور هند خود را نیز افتتاح نمود که وظیفه پشتیبانی از مشتریان را بر عهده داشت.
در ماه مارس سال ۲۰۱۰ قابلیت Adaptive Optimization معرفی شد باعث صرفه جویی در هزینه های ذخیره سازی اطلاعات می شود و در دستگاههای ذخیره ساز ساخت کمپانی های دیگر با نام Dynamic Tiering معرفی شده است.
در ماه آپریل سال ۲۰۱۰ این شرکت به انتخاب مجله فوربس به عنوان چهارمین شرکت IT در زمینه گسترش و توسعه انتخاب شد.
در آگوست سال ۲۰۱۰ شرکت معظم Dell پیشنهادی برای خرید این کمپانی ارائه نمود که ۷ روز بعد از آن HP نیز پیشنهاد دیگری ارائه نمود که نتیجه آن خرید این شرکت توسط HP با قیمت ۲٫۳۵ بیلیون دلار گردید و در حال حاضر محصولات ۳PAR با نام HP 3PAR به بازار ارائه می شود.
محصولات
شرکت HP امروزه دو سری از این تجهزات ذخیره سازی را ارائه می دهد که شامل سری های C و سری های V می باشد.
سری های C خود دارای مدل های ۷۲۰۰c,7400c,7440c و ۷۴۵۰c می باشد و سری های V شامل ۱۰۴۰۰ و ۱۰۸۰۰ میباشد.
هر کدام این سری های شامل Controller Node, Drive Cage و Physical Disk می باشد.
دستگاه ذخیره ساز ۳PAR
دستگاه ذخیره ساز ۳PAR
دستگاه ذخیره ساز ۳PAR
دستگاه ذخیره ساز ۳PAR
انواع مدل های ۳PAR در شکل زیر نشان داده شده است.
مزیت های مهم ۳PAR
• مهمترین مزیت رقابتی این دستگاه که باعث شده است نسبت به دستگاههای ذخیره ساز همرده خود در رتبه بالاتری قرار بگیرد این است که به غیر از پردازنده اصلی از پردازنده دیگری به نام ASIC استفاده می کند.
همانطور که در شکل بالا مشخص شده است در حال حاضر از Generation 4 این پردازنده استفاده می شود و باعث می شود پردازنده اصلی اطلاعات زیادی برای پردازش نداشته باشد و سرعت انتقال اطلاعات ذخیره سازی به مراتب بالاتر برود. در واقع دستگاه ۳PAR دارای ۲ پردازنده می باشدکه کارهای هرکدام با دیگری تفاوت دارد. برای افزایش سرعت ذخیره سازی، Meta Data وارد CPU اصلی می شود و سپس خود Data وارد ASIC می شود.
• مزیت دیگر این دستگاه استفاده همزمان از کنترلرها می باشد در واقع این دستگاه بصورتی طراحی شده است که بصورت واقعی Active/Active می باشد.
همانطور که در شکل فوق مشاهده می شود در دستگاههای قدیمی خواندن و نوشتن اطلاعات بر روی هارد دیسک ها در واحد زمان صرفا از طریق یک کنترلر انجام می شود در صورتیکه در ۳PAR در واحد زمان همه کنترلرهای می توانند به یک فضای مشترک دسترسی داشته باشند و در واقع خواندن و نوشتن بصورت Load Balance انجام می شود.
• قابلیت مهم دیگر این دستگاه Thin Provisioning می باشد. نکته حائز اهمیت این است که امروزه تقریبا تمامی Storage ها این قبلیت را پوشش می دهند ولی فرق مهم ۳PAR با همه آنها این است که اینکار توسط پردازنده ASIC انجام می شود و بار روی پردازنده اصلی قرار نمی دهد و مزیت مهم دیگر این است که Reclaim کردن فضا بوسیله سخت افزار کنترل می شود و سیستم عامل و نرم افزار دخالتی در آن ندارند.

به عنوان مثال یک فضای ۱۰ گیگا بایتی را در Storage ایجاد می کنیم و به یک سرور تخصیص می دهیم، این فضا با رشد دیتا می تواند حداکثر ۴۰ گیگا بایت باشد ولی از طریق سیستم عامل ۵ گیگا بایت از ۱۰ گیگا بایت را پاک می کنیم، آیا دستگاه ذخیره ساز این ۵ گیگا بایت را کم می کند؟ در واقع می توان اینگونه پرسید آیا Reclaim Space انجام می شود؟
در پاسخ باید گفت که ۳PAR بوسیله نوشتن صفر بر روی هارد دیسک ها براحتی Reclaim Space را از طریق پردازنده ASIC انجام می دهد و فضای پاک شده را به دستگاه ذخیره ساز بر می گردند بدون اینکه پردازش اضافی به CPU اصلی اضافه شود.
• قابلیت Cage Availability
به این معنی است که دیتا روی ۲ عددEnclosure مختلف نوشته می شود و چنانچه یک Enclosure دچار مشکل شود دیتا از روی Enclosure دیگر خوانده خواهد شد.
این تکنولوژی در شکل زیر نشان داده شده است.

• همچنین قابلیت های دیگری نیز وجود دارد که لیست آنها در زیر آورده شده است:
– Persistent Port
– Cache Persistent
– System Wide striping
– Mix workload support
– Virtual domain
– Self encrypting drive
– Adaptive flash cache
– Deduplication
– File services persona
نرم افزارهای مدیریتی وسیستم عامل
برای مدیریت این دستگاه می توان از ۳ کنسل مدیریتی زیر استفاده نمود:
– Management Console (MC)
– Storeserve management console (SSMC)
– Command line interface (CLI)
کنسل SSMC جدیدترین کنسل مدیریتی دستگاه می باشد که با توجه به موفقیت شرکت HP در زمینه نرم افزار HP OneView، کنسول مدیریتی جدید مبتنی بر HP OneView می باشد.
همچنین این دستگاه دارای یک سیستم عامل می باشد که به آن Inform گفته می شود و در حال حاضر ورژن ۳٫۱٫۳ برروی دستگاهها وجود دارد. برای راه اندازی دستگاه نیز به یک Smart Start و Service Processor نیاز داریم.
این دستگاه دارای License های مختلفی برای استفاده از تمام قابلیت های آن می باشد که می توان License های زیر را نام برد.
– Replication suite
– Security suite
– Data optimization suite
– Reporting suite
– Operating system suite
– Application suite for vmware
– Application suite for oracle
– Application suite for SQL
– Application suite for MSExchange server
توجه به این نکته ضروری می باشد که بعضی از این License ها همراه با خرید دستگاه به مشتری ارائه خواهد شد و هزینه دیگری گرفته نمی شود لذا در هنگام خرید باید دقت شود که License ها بصورت جداگانه فروخته نشود.
مقایسه ۳PAR با دستگاه ذخیره ساز EMC
اموزش سرور های
معرفی دستگاه ذخیره ساز HPE 3PAR 20450:

این دستگاه جدیدترین مدل دستگاههای ذخیره ساز ۳PAR می باشد که طراحی شده برای دیتا سنترهای بزرگ می باشد و نکته جالب توجه راجع به این دستگاه این می باشد که ۳ میلیون IOPS را در هر ثانیه Support می کند. روی این دستگاه به غیر از پردازنده اصلی که ۸ هسته ای با سرعت ۲٫۵GHz است، از پردازنده Asic Generation 5 استفاده شده است که قابلیت Thin Provisioning را درون خود به همراه دارد. این مدل می تواند ۴ کنترلر داشته باشد. Cache این دستگاه می تواند ۱٫۸ ترابایت باشد که تمامی این مقدار روی کنترلرها وجود دارد، در واقع روی این مدل نمی توان هارد SSD را به عنوان Cache اضافه کرد. این دستگاه دارای ۸۰ پورت FC با سرعت ۱۶Gb/s است و دیگر از پورت های FC با سرعت ۸Gb/s خبری نیست. روی این دستگاه فقط هارد دیسک های SSD می توان قرار داد که تعداد آنها حداکثر می تواند ۵۱۲ عدد باشد. در واقع این دستگاه All-Flash می باشد و مناسب برای دیتا سنترهایی است که نیاز به سرعت Read خیلی بالا دارند. حجم این دستگاه می تواند ۱۹۶۶ ترابایت باشد که به این دستگاه می تواند ۴۰ عدد Enclosure را وصل کرد.
مقایسه ۳PAR با دستگاه ذخیره ساز EMC

مقایسه ۳PAR با دستگاه ذخیره ساز EMC
اموزش سرور های HP
– عملکرد بهتر در زمینه Thin Provisioning
همانطور که در متن مطلب آورده شده است در ۳PAR از پردازنده ASICبرای اینکار استفاده می شود در حالی که در VNX ها بوسیله نرم افزار اینکار انجام می شود که باعث می شود بار بیشتری بر روی پردازنده اصلی قرار بگیرد.
– بهینه سازی RAID
در ۳PAR هارد دیسک ها به قسمتهایی بنام Chunklet تقسیم می شود و سپس اطلاعات بر روی Chunklet ها نوشته می شود و باعث می شود در صورت بروز مشکل، عمل Rebuild با سرعت بالاتری انجام پذیرد در صورتیکه در EMC همچنین از Pool و Raid group استفاده می شود.
– کارایی سیستم
در EMC مدل VNX 5700 طبق تست های انجام شده مقدار IOPS بیشتر از ۷۵۰۰۰ در هر ثانیه تاکنون گزارش نشده است در صورتیکه در مدل ۷۰۰۰ دستگاه ۳PAR تعداد IOPS گزارش شده ۳۰۰۰۰۰ عمل خواند و نوشتن در هر ثانیه می باشد.
– تعداد کنترلرها
شرکت EMC همچنان از دو کنترلر برای دستگاهها استفاده می کند در صورتیکه در سری ۷۰۰۰ دستگاه ۳PAR می توان از ۴ کنترلر استفاده نمود. همچنین با استفاده از قابلیت cache Persistent هیچ زمانی Write-Through فعال نمی شود در صورتیکه دستگاه EMC از این قابلیت استفاده نمی کند.
– مدیریت
تخصیص فضا و مدیریت دستگاه EMC بسیار مشکل می باشد در صورتیکه در ۳PAR به ساده گی و در کمترین زمان ممکن می توان دستگاه را پیکربندی نمود
– End-To-End Solution
EMC برای پردازش اطلاعات و شبکه راه حلی ارائه نداده است ولی در HP به غیر از دستگاههای ذخیره ساز، سرور و تجهیزات شبکه نیز به فروش می رسد و باعث می شود دیتا سنتر یکپارچگی خود را حفظ کند.
ب پرسید و جواب ارائه شده را به دقت بررسی نمود.
چرابرای Snapshot و remote copy در دستگاه EMC نیاز به در اختیار داشتن فضا از ابتدا وجود دارد؟
چرا باید بصورت اختصاصی یک Spare Drive در EMC در نظر گرفته شود در حالیکه در ۳PAR پخش می باشد؟
اگر یک کنترلر در VNX دچار مشکل گردد چه اتفاقی برای اطلاعات و عملکرد cache رخ می دهد؟
اگر یک Enclosure دستگاه VNX دچار مشکل شود چه اتفاقی رخ خواهد داد؟
تصاویر زیر از مقاله ای جداگانه برداشته شده که میتوانید از لینک های زیر مطالعه فرمایید.
معرفی کارت PCIe Workload Accelerator:

این کارت که می توان آنرا بر روی سرورها قرار داد در واقع هارد دیسک SSDمی باشد که روی اسلات PCIe قرار می گیرد و باعث می شود سرعت انتقال اطلاعات ۴ برابر سریعتر شود. این کارت که روی آن هارد SSD قرار گرفته است می تواند تعداد خواندن و نوشتن را در هر ثانیه به ۱۶۰ هزار IOPS برساند. این هارد دیسک ها که بروی کارت PCIe قرار گرفته است دارای Latency بسیار پایینی می باشد و همچنین برق کمتری استفاده می کند. حجم فضای ذخیره سازی بر روی این کارت می تواند ۶٫۴ ترا بایت باشد. نمونه این کارت در شکل زیر نشان داده شده است.
معرفی دستگاه HPE 3PAR 20800:

این دستگاه طراحی شده برای دیتاسنترهای بزرگ می باشد و می تواند ۸ کنترلر ( نود ) داشته باشد. این کنترلر ها بصورت Mesh به یکدیگر وصل می باشند و روی هر کنترلر دو پردازنده ASIC وجود دارد. همچنین پردازنده اصلی دستگاه ۶ هسته ای می باشد با سرعت ۲٫۵GHz ، این دستگاه می تواند ۳۳٫۸ ترابایت Cache داشته باشد که ۳۲ ترابایت بصورت هارد SSD به سیستم اضافه می شود و مابقی که ۱۷۹۲ گیگا بایت می باشد روی کنترلر ها وجود دارد. تعداد پورت ها می تواند ۱۶۰ عدد باشد با سرعت ۱۶Gb/s. روی ۲۰۸۰۰ می تواند ۱۹۲۰ هارد دیسک قرار داد و ۱۰۲۴ عدد از آنها می تواند هارد دیسک SSD باشد. روی این دستگاه می توان ۶۰۰۰ ترا بایت حجم داشت و ۸۰ عدد Enclosure را می توان به آن متصل نمود. شکل این دستگاه در زیر نشان داده شده است.
معرفی دستگاه ذخیره سازی HPE 3PAR 20850:

HP 6250FC Tape Autoloader

HP 6250FC Tape Autoloader
استوریج اچ پی ۶۲۵۰ اف سی تیپ اتولودر
HP LTO-6 Ultrium 6650 Tape Drive

HP StoreEver 1/8 G2 Tape Autoloader
HP StoreEver 1/8 G2 Tape Autoloader
HP LTO-6 Ultrium 6650 Tape Drive
اچ-پی, dl-380-g9, server, hp, سرور, G9, ML310-سرور, DL-380-G9, DL380-G8, DL380G7, سرور-HP, HP-رم , هارد-HP, نمایندگیHP, اورجینال, قیمت, فروش , استعلام, hpقیمت ,تعمير, dl380g8, dl-380-g7, سرور-hp, dl380,G9, DL380G9, ML350, ML310, ML110, DL580,
System Fault Management and Diagnostics
HP ProLiant DL580 Gen8 offers advanced error recovery, component quarantine, fault tolerance and event reporting features to enable class-leading availability and rock-solid reliability that businesses can depend on. The DL580 Gen8 server firmware features advanced machine check architecture and memory fault tolerance capabilities that customers need for running their mission-critical applications. These advanced fault management features combine with quality components (HP Qualified Options) and extensive qualification to provide a high degree of system availability.
HP Advanced Error Recovery
Introduced with the HP ProLiant DL580 Gen8, HP Advanced Error Recovery enables applications to recover from uncorrectable errors found in processor, cache and memory during execution. The system firmware works with the operating system and/or hypervisor and/or end-application to enable the optimal recovery response so that the impact of the error can be avoided or minimized. Where such an error would have crashed the system in the past, with HP Advanced Error Recovery, the system can continue to function with limiting the impact of the error to a killed/re-started thread, process and/or virtual machine.